'FC Twente-fans balen van Zerrouki': "Dit zien ze als verraad"

Ramiz Zerrouki
Ramiz Zerrouki Foto: © Pro Shots

De Europese overwinning die FC Twente donderdag boekte in Belgrado werd na de wedstrijd ondergesneeuwd door het interview dat Ramiz Zerrouki gaf. De middenvelder openbaarde zijn wens om naar Feyenoord te vertrekken. In De Oosttribune werd vrijdag stilgestaan bij de situatie rondom Zerrouki.

"Dit is een afscheidsrede", zo verklaart clubwatcher Leon ten Voorde het interview van Zerrouki. "Dit is niet onbewust, dit is geen naïeve jongen", zo vult RTV Oost verslaggever Tijmen van Wissing aan. "Zerrouki doet dit heel bewust. Want hij merkt dat Jan Streuer de hakken in het zand zet. Logisch ook want Streuer wil het elftal bij elkaar houden. Hij zegt dat het nog niet zo’n vaart loopt en dat er eerst nog een hoog bod moet komen en dat hij in principe niet wil verkopen. Dit is een spel dat eeuwen oud is. Of het verstandig is weet ik niet. Wij proeven bij de achterban wel dat het sentiment jegens Zerrouki echt is gekeerd. Dit zien ze gewoon als verraad."

In het programma van RTV Oost wordt gespeculeerd voor welk bedrag Zerrouki zou mogen vertrekken. "Bij Twente wijzen ze al snel naar de transfer van Timber, die van Utrecht naar Rotterdam ging voor 8,5 miljoen", zo begint Ten Voorde. "Stiekem, maar dat zeggen ze niet hardop, vinden ze Zerrouki beter en verder dan Timber. Dan moet je denken aan die bedragen. Feyenoord-supporters op social media zitten al de heel week schuimbekkend boven het toetsenbord omdat ze vinden dat hij maar drie miljoen waard is. Dat is het spel. Feyenoord schijnt vijf miljoen geboden te hebben, dat is het eerste bod. Jan Streuer zei gisteravond dat je nooit in gaat op het eerste bod. Ze zullen wel uitkomen op een miljoen of zeven."

"Ik denk dat de sfeer nu wel zo is dat het misschien wel goed is dat wanneer zo’n jongen echt graag wil, dat je hem maar moet laten gaan voor het gewenste bedrag", zo denkt Van Wissing. "Soms is het moment ook goed", vindt ook Ten Voorde. "Zerrouki is voor niets gekomen van Ajax en is als jeugdspeler doorgegroeid. Als je daar dan zo’n bedrag voor kunt krijgen, daar doe je het ook voor. Dan heb je het gewoon goed gedaan."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand