Feyenoord gaat vol voor de winst: "Fysiek is FC Twente wel erg sterk"

Feyenoord speelt in de Eredivisie nergens meer om. De formatie van Arne Slot kan niet meer van de derde plaats worden gestoten door FC Twente, de tegenstander van zondag. Ondanks dat het een wedstrijd is om des keizersbaard ziet Slot het niet als een oefenwedstrijd.

Over iets minder dan twee weken speelt Feyenoord de Conference League Finale tegen AS Roma in Tirana. Volgens de trainer is FC Twente geen goede graadmeter in aanloop naar AS Roma. "Er valt niet zoveel uit te testen omdat AS Roma vaak met vijf verdedigers speelt en Twente al een heel seizoen lang heel succesvol 4-3-3 speelt", tekent Voetbal International op uit de mond van Slot.

"Ik verwacht niet dat Ron Jans bereid is met vijf verdedigers aan te treden", glimlacht de trainer van Feyenoord, die wel blij is met FC Twente als tegenstander. "Bovendien is het voor ons goed een in fysieke zin goede laatste wedstrijd te krijgen. En die krijgen we, want Twente is los van een goede ploeg ook een fysiek sterke ploeg. Het kan ook nog 28 graden worden hoorde ik, dus fysiek is het zeker een goede graadmeter."

FC Twente hield Feyenoord eerder dit seizoen in Enschede in de competitie op 0-0 en versloeg de Rotterdammers na verlenging in het bekertoernooi. "Die wedstrijden staan wel synoniem voor ons seizoen. Zij hebben een heel erg goed seizoen, maar ik vind wel dat de eerste twee ontmoetingen qua veldverhoudingen en kansen duidelijk in ons voordeel waren. Al is Twente ook verder in het seizoen gegroeid", aldus Slot.

Lees meer:
0 reacties