Feyenoord spaart spelers: "Tegen FC Twente weer met beste elf"

Arne Slot voor de camera van ESPN
Arne Slot voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft zich afgelopen zondag nagenoeg verzekerd van de derde plaats in de Eredivisie. Door het 2-2 gelijke spel tegen PSV bedraagt door voorsprong op nummer vier FC Twente zes punten én Feyenoord heeft een veel beter doelsaldo.

"Mathematisch is het nog niet beslist, maar FC Twente moet in dat geval twee keer winnen, een doelsaldo van -28 goedmaken en Feyenoord zou nog twee keer moeten verliezen", schrijft Marcel van der Kraan in De Telegraaf. "De laatste partij is bovendien een onderling duel."

FC Twente moet zondagmiddag naar De Kuip, waar de ogen vooral gericht zijn op de Conference League-finale tegen AS Roma op 25 mei. Trainer Arne Slot wil daarom spelers sparen na de dubbele ontmoeting met Olympique Marseille en de competitiewedstrijden tegen Fortuna Sittard en PSV.

"Dezelfde elf spelers in tien dagen, gerekend vanaf de donderdag in Marseille, vier keer over de kling jagen, zou een groot risico vormen voor blessures. Daarvan wil Feyenoord er nu niet eentje meer hebben", aldus Van der Kraan. Feyenoord gaat woensdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles en trainer Arne Slot wil dan veel spelers uit zijn vaste ploeg sparen.

FC Twente heeft daar geen profijt van, weet Van der Kraan. "De oefenmeester kondigde aan dat hij in de laatste wedstrijd zondag tegen FC Twente thuis wél weer met zijn beste elf zal aantreden, dat is immers de laatste wedstrijd voor de finale."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties