Financieel manager Koers: "Dat is extreem hoog, voor FC Twente"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente presenteerde opnieuw positieve jaarcijfers. Financieel manager Manfred Koers geeft aan dat FC Twente een ontzettend goed financieel jaar heeft gehad, zelfs één van de betere in de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de cijfers.

"We hebben een ontzettende omzetgroei doorgemaakt", zegt Koers tegen Voetbal International. "We zijn van ongeveer 26 miljoen, seizoen 2021/22, naar bijna veertig miljoen gegaan. Dat is een enorme vooruitgang. Die omzet zit vooral in de extra wedstrijden die we hebben gespeeld. Voorronde Conference League tegen Cukaricki en Fiorentina. Twee bekerwedstrijden thuis, tegen Ajax en Telstar. We hebben de Nations League in Enschede gehad, als extra omzet. Dat zijn de krenten in de pap."

Koers geeft aan dat het bestedingspatroon goed is in De Grolsch Veste. "De horecaomzet was vorig seizoen 10,5 miljoen, dat is ongekend. De sponsoring heeft een groei doorgemaakt. Alles bij elkaar resulteert dit in een omzet van 39,5 miljoen. Dat is extreem hoog, voor FC Twente. Onze kosten zijn ook meegegroeid, logisch. Omdat we meer wedstrijden hebben georganiseerd. Maar ook omdat we meer hebben geïnvesteerd in de voetbaltak, zodat de personeelskosten zijn gestegen."

"Omdat we voorgaande seizoenen sportief goede resultaten hebben behaald, hebben we de spelersbegroting omhoog bijgesteld. Om het niveau te continueren. Als je de flow te pakken hebt, moet je die vasthouden. En alles valt of staat natuurlijk grotendeels met de prestaties van het eerste elftal. Als die goed zijn, krijg je een vliegwiel. Is iedereen genegen om naar De Grolsch Veste te komen en van elke thuiswedstrijd een feest te maken", aldus Koers.

Lees meer:
0 reacties