FOTO | Dit is De Grolsch Veste na uitbreiding: "Dit wordt hem"

FC Twente is van plan om in de toekomst het stadion uit te breiden. Er zal dan een tweede ring op de Diekmantribune komen die de capaciteit naar 40.000 moet verhogen. Met behulp van AI hebben Tijmen van Wissing en Paul van der Kraan een schets gemaakt.

"Van der Kraan zegt: 'Dit wordt hem'", vertelt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Dat ziet er mooi uit", reageert algemeen directeur Dominique Scholten, die wel weet dat het nog lang duurt voordat zo'n uitbreiding er komt. "We moeten eerst doen wat we moeten doen. We moeten het fundament verstevigen. Als je te snel gaat, kun je lelijk vallen. Ik denk dat de mensen in de regio dat heel goed weten."

De club kijkt naar haar mogelijkheden. "Er lopen onderzoeken. We moeten er voorzichtig naar kijken en moeten de zaken verkennen. De eerste vijf jaar gaan we geen tweede ring zien. We hebben eerst andere zaken goed in te vullen. Ik denk als je structureel Europees kan blijven spelen, dat het onvermijdelijk is", aldus de 35-jarige algemeen directeur.

"Als je kijkt naar de seizoenkaarthouders: 99 procent van de mensen verlengt bij ons, we hebben een wachtlijst van 5.000 mensen en er lopen elk jaar 1.200 tot 1.500 kinderen uit de Kidsclub, die worden te oud en willen voor een groot deel eigenlijk een seizoenkaart. We hebben onze uitdagingen richting het stadion, maar er zijn dingen die eerst moeten gebeuren voordat we hier vol ingaan", weet hij.

Een stadionuitbreiding kent lastige perikelen. "Hoe faciliteren we de toegangsroutes? We hebben een aantal mooie faciliteiten rondom het stadion voor en na wedstrijden, maar voor 30.000 hebben we eigenlijk al niet genoeg, laat staan voor als we er 8.000 tot 10.000 mensen bijkrijgen. Dat zijn allemaal vraagstukken waar we heel goed naar moeten kijken. Maar, nogmaals, voordat we daar heel goed naar gaan kijken, hebben we eerst nog wat andere dingen te doen", zegt Scholten.

Een uitbreiding zou Enschede wél een interessante speelplek maken voor de UEFA en de KNVB. "Dat zou een mooie winst zijn. Uiteindelijk moet je dan ook een bepaald aantal mensen kunnen huisvesten. Als we die stap gaan nemen, zullen we wat vaker in beeld komen voor wedstrijden. Dat is mooi meegenomen", besluit Scholten.

De nieuwe Grolsch Veste
De nieuwe Grolsch Veste
Lees meer:
0 reacties