Fred Rutten waarschuwt FC Twente: "Schade daar beperkt houden"

Fred Rutten
Fred Rutten Foto: © Pro Shots

FC Twente is bezig aan een zeer goed seizoen. De club strijdt nog altijd om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. In gesprek met Voetbal International bekijken Fred Rutten en Jan van Staa de situatie in Enschede.

Fred Rutten is positief over FC Twente, maar denkt dat een tweede plek en dus rechtstreekse plaatsing voor de Champions League FC Twente niet mogelijk is. "Met zo’n bak met geld zou Twente heel veel dingen meteen kunnen oplossen, maar het programma is nog zwaar. Ze moeten nog naar Feyenoord, Ajax, PSV en AZ. Als je tweede wilt worden, moet je de schade daar beperkt houden. Dan ben je een gedegen concurrent voor plaats twee. Het zal lastig worden."

Wel denkt Rutten dat derde mogelijk is. "Derde worden kan zeker, waarom niet? Als je het totaalplaatje bekijkt, kun je alleen maar tevreden zijn over dit FC Twente. Maar er zijn nog verbeterpunten." Zijn collega en ook oud-trainer van FC Twente Jan van Staa ziet wel een verbeterpunt. "Als je echt om plek twee of drie wilt blijven meestrijden, moet je uit meer winnen. Simpel zat. Het verschil met thuiswedstrijden is kleiner dan vorig jaar, maar nog wel te groot. Als je staat waar je nu staat, mag je best wat meer flair meenemen in die spelersbus. Anders red je het niet op de derde plaats. De uitwedstrijden, die worden cruciaal", besluit Van Staa.

Lees meer:
0 reacties