Frouws 'waarschuwt' FC Twente: "PSV, SC Heerenveen, Ajax en AZ"

Gijs Smal voor de spelersbus van FC Twente
Gijs Smal voor de spelersbus van FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat zaterdagavond in Arnhem op bezoek bij Vitesse, de nummer zeventien van de Eredivisie. Bart Frouws ziet dat de Tukkers dit seizoen 'scherp uit de bus' komen. De ploeg van trainer Joseph Oosting sloeg namelijk al regelmatig toe in de openingsfase.

"In de laatste uitwedstrijd, op bezoek bij Excelsior, stond de 3-0 eindstand al na dertien minuten op het bord. Ook bij Go Ahead Eagles (33 seconden), Heracles Almelo en Fortuna Sittard kwamen de Tukkers binnen een kwartier op voorsprong", blikt hij terug op de site van VI. "Als enige uitploeg in de Eredivisie ging FC Twente dit seizoen nog niet met een achterstand de rust in. En met elf goals voor en maar één tegen heeft het zelfs de beste doelcijfers voor de pauze."

"Dat is een wereld van verschil met vorig jaar, toen regelmatig de achtervolging moest worden ingezet en er überhaupt geen uitduel werd gewonnen waarin een doelpunt werd geïncasseerd", legt Frouws uit. "De vroege voorsprongen bieden Oosting ook nog eens de luxe om zijn ploeg wat in te laten zakken en het spel te laten aan de tegenstander. Daardoor is het niet vreemd dat de aanvallende cijfers minder zijn dan afgelopen seizoen, maar de resultaten beter."

"Waar een topdrienotering afgelopen jaar nog te grabbel werd gegooid door het uitsyndroom, heeft FC Twente dankzij de betere prestaties nu plek drie stevig in handen", constateert hij. "Aankomend weekend wacht een bezoek aan Vitesse, daarna volgt een pittige reeks uitwedstrijden met achtereenvolgens PSV, SC Heerenveen, Ajax en AZ. Het zijn de duels waarin de formatie van Joseph Oosting moet laten zien dat een busreis echt geen belemmering meer vormt om een resultaat te boeken. Lukt dat, dan is plek drie en plaatsing voor de voorrondes van de Champions League een fraaie beloning."

Lees meer:
0 reacties