Geen Champions League voor FC Twente Vrouwen: "Zeker een tik"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

Voor het tweede seizoen op rij speelt FC Twente Vrouwen geen UEFA Women's Champions League. Net als vorig seizoen was ook dit jaar Benfica te sterk in de voorronde.

De 2-1 nederlaag zorgde voor een slechte sfeer bij de Tukkers, zo gaf Joran Pot aan bij RTV Oost. "Dit komt heel hard aan. Als je de wedstrijd ziet, dan verdienen wij meer dan een verliespartij. In ieder geval een verlenging."

"We waren heel even zoekende. Daarna zijn we in de wedstrijd gegroeid en namen we de controle over. Volgens mij hebben we ook meer kansen gecreëerd dan zij", vervolgt de oefenmeester, die de kracht van Benfica zag bij de 1-0.

"Ze snijden door de as heen. Dat is precies hun kracht. Dat is gigantisch vervelend", aldus Pot. "Daarna pakken we het wel gewoon goed op. We creëeren kansen, maar die moeten er uiteindelijk ook ingeschoten worden."

Kayleigh van Dooren (FC Twente) baalt na de uitschakeling in de Champions League
Samenvatting: FC Twente Vrouwen door Benfica uitgeschakeld in CL Lees ook

In de rust ging Pot in op het gedisciplineerd uitvoeren van de taken en het feit dat zijn speelsters aanvallend gezien gebruik moesten maken van de ruimtes die er lagen. Uiteindelijk bracht dat niet het gewenste resultaat op en ging FC Twente Vrouwen met 2-1 onderuit.

"Volgens mij moeten we vaker binnen de palen gaan schieten. Dat zeker. Uiteindelijk moeten die ballen erin", is de trainer kritisch. De nederlaag betekent dat FC Twente Vrouwen voor het tweede jaar op rij geen Champions League speelt.

"Dit is zeker een tik. Of en hoe het door dreunt, dat gaan we zien de komende weken. Aan ons de taak om dat zo snel mogelijk weer eruit te krijgen. We moeten ze even hun gang laten gaan de eerste dagen en daarna gaan we weer aan de slag, focussen op de dingen die we kunnen verbeteren."

Pot besluit: "Er ligt wat mij betreft geen smet op de rest van het seizoen. We nemen het mee. Het kan misschien ook wel wat oproepen om ervoor te gaan. Als je deze wedstrijd ziet, verdienen wij het zeker om een ronde verder te gaan. Dat is een mooi streven om mee aan de slag te gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand