Gelredome-eigenaar kraakt Van der Kraan: "Heb geen enkel vertrouwen"

Paul van der Kraan in De Grolsch Veste
Paul van der Kraan in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

Na een eerste ontmoeting tussen Paul van der Kraan, als adviseur van Vitesse, en Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit, heeft de baas van het stadion zich teruggetrokken uit de oriënterende gesprekken met de Arnhemse club over een eventuele overname. Het beëindigen van de gesprekken hoeft niet te betekenen dat Van de Kuit niet meer geïnteresseerd is in een overname.

"Ik voer met de huidige bestuurders en adviseur geen gesprekken meer", begint Van de Kuit tegenover De Telegraaf. "Ik heb geen enkel vertrouwen in hun aanpak. We hadden verwacht dat we serieus genomen zouden worden als overnamekandidaat en een boekenonderzoek zouden kunnen starten, omdat de tijd dringt om de club op de been te houden."

Van de Kuit vervolgt: "Maar we kregen te horen dat er veel kandidaten zijn, uit binnen- en buitenland, om de club over te nemen en dat we binnenkort een vragenlijstje zouden krijgen, waarmee we onszelf konden presenteren. Op deze manier gaan wij het niet doen."

"Dit vinden we geen serieuze manier om dit aan te pakken en niet passend bij de situatie waarin de club verkeert. We vinden de houding van de nieuwe bestuurder zorgwekkend", aldus Michael van de Kuit. Vorige week werd voormalig FC Twente-directeur Paul van der Kraan als adviseur binnengehaald bij Vitesse.

Lees meer:
0 reacties