Gemeente verbiedt corteo PEC Zwolle-fans voor duel met FC Twente

PEC Zwolle viert feest met de supporters
PEC Zwolle viert feest met de supporters Foto: © Pro Shots

De gemeente Zwolle heeft zich niet populair gemaakt bij de supporters van PEC Zwolle. Een geplande corteo van de PEC-fans is verboden door de gemeente. 

De supporters van PEC Zwolle wilden in aanloop naar de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente gezamenlijk van de binnenstad naar het eigen stadion lopen. De tocht zou om 12.15 uur beginnen op het Grote Kerkplein en ook werd er opgeroepen om het thuisshirt aan te trekken. 

"De driehoek (politie, OM en burgemeester) heeft besloten om hiervoor geen toestemming te geven", schrijft de gemeente. Als reden wordt gegeven dat het niet is gelukt om met de fans afspraken te maken 'over een goed en veilig verloop van de mars', meent De Stentor. De gemeente Zwolle wilde graag een andere startlocatie, omdat er drukte in de binnenstad wordt verwacht en er daarnaast vorig jaar vernielingen zijn aangericht bij een corteo. 

"Het is jammer dat dit besluit nodig is, want er was bereidheid om onder voorwaarden deze mars toe te staan", reageert burgemeester Peter Snijders. "Ook omdat PEC Zwolle zondag haar laatste wedstrijd van dit seizoen speelt en er afscheid genomen wordt van Bram van Polen. Maar dan is het wel belangrijk dat we met elkaar afspraken kunnen maken voor een ordentelijk verloop. Dat doen we bij iedereen die iets organiseert in deze stad."

Freddy Eikelboom, voorzitter van Supportersclub PEC Zwolle, noemt het afblazen van de tocht 'een hele slechte zaak'. "Wanneer er een demonstratie wordt aangekondigd mag alles, maar een vreedzame en georganiseerde steunbetuiging aan je passie en club wordt verboden. Zwolle op zijn smalst!"

Lees meer:
0 reacties