Gerbrands stopt na uitspraak over FC Twente: "Vond ik niet sterk"

Toon Gerbrands
Toon Gerbrands Foto: © Pro Shots

Toon Gerbrands was afgelopen week erg kritisch in zijn column bij Sportknowhowxl.nl over een aantal sportwetenschappers. Daarop volgden meerdere kritische reacties, waarna Gerbrands de stekker uit de samenwerking haalde.

"Job Gulikers, die zichzelf sporteconoom noemt, is een sprekend voorbeeld", schreef Gerbrands in de column. "Bij een analyse over PSV vergat hij een post van 170 miljoen (waarde spelers) en een post 50 miljoen (afgeloste schulden) mee te nemen, waardoor zijn conclusie volledig fout bleek te zijn.Na factchecking door een paar journalisten kwam deze 'canard' aan het licht", vervolgt Gerbrands. "Deze zelfde sporteconoom beweerde niet veel later dat FC Twente er financieel veel rooskleuriger voor zou staan dan menig topclub in Nederland. Daar vergat hij de schuld te benoemen, die nog moet worden afbetaald."

Toon Gerbrands
Gerbrands kritisch: "Hij vergat de schuld van FC Twente te benoemen" Lees ook

Peter Hopstaken, hoofdredacteur van Sport Knowhow XL laat in een reactie op de column weten dat Gerbrands de samenwerking heeft beëindigd. "Ik heb Toon Gerbrands meermaals verzocht publiekelijk inhoudelijk in te gaan op de kritische reacties die n.a.v. zijn column verschenen zijn. Dat wilde hij niet doen", schrijft Hopstaken.

"In plaats daarvan verdedigde hij in verschillende e-mails richting mij de inhoud van zijn column met slechte argumenten en bekritiseerde hij de critici eveneens met slechte argumenten. Nadat ik hem liet weten dat niet erg sterk te vinden, beëindigde hij de samenwerking met ons."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand