Gertjan Verbeek: "Hij heeft daar geen waarde voor FC Twente"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

Gertjan Verbeek denkt dat FC Twente zich in het geval van Michel Vlap moet richten op één positie. De voormalig hoofdtrainer van de Tukkers denkt niet dat Vlap geschikt is als linksbuiten, en al helemaal niet om de plek van Michal Sadílke op te vangen.

"Ik vind Vlap een echte tien, een jongen die goals kan maken. Zijn eerste jaar bij FC Twente was wat ongelukkig, maar hij komt wel steeds in die situaties om te scoren. En nu... Ik vind hem ook geen linksbuiten", begint Verbeek in De Oosttribune, waarop Tijmen van Wissing inhaakt. "Op tien is hij voetballend beter dan Steijn, maar Steijn heeft er 17 gemaakt dit seizoen. Vlap maar 2."

"Gertjan zegt het volkomen terecht: Vlap komt in die positie", reageert Jan van Staa. "Maar dan moet je daar ook blijven staan. Hij wordt dan weer naar linksbuiten gezet, daar heeft hij wel dreiging, maar het is geen typische buitenspeler. Op tien is gewoon zijn beste positie. Je kan hem overal wel neerzetten, maar op tien heeft hij het juiste moment van schieten en het juiste moment van komen."

"Mocht Michal Sadílek verkocht worden, dan komt Vlap nog op de bank terecht. Ik geloof niet in Vlap op positie-acht. Daar heb je andere, betere spelers nodig. FC Twente zoekt een scorende tien en dat is Vlap even niet geweest, maar op acht heeft Vlap niet de waarde voor FC Twente. Zeker in de Champions League", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties