Gertjan Verbeek wijst naar Steijn: "Bij FC Twente ook meegemaakt"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Orange Pictures

Ajax-trainer Maurice Steijn verscheen zondagmiddag na de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord (0-3) geïrriteerd voor de camera van de NOS, waar verslaggever Joep Schreuder volgens hem vervelende vragen stelde. Voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek noemde het interview 'tenenkrommend'.

"Een overspannen trainer die zijn emotie niet meer onder controle heeft", zegt Verbeek bij NOS Langs de Lijn. "Je kunt de vragen die gesteld worden toch op een normale manier beantwoorden? Maar hij voelt zich een beetje in het nauw gedreven door alles wat hij meemaakt de afgelopen weken. Dan wordt het voor de camera lastig om op een normale manier aan de vragen te ontkomen."

Verbeek snapt Steijn wel en heeft het in het verleden zelf ook meegemaakt. "Ik heb Feyenoord ook zo'n tijd meegemaakt", blikt de oud-trainer terug. "Alleen kwam Feyenoord jaren daarvoor niet van een toppositie af, dat was al in verval. Maar je hebt wel met de grootte van Feyenoord te maken. En ik heb bij FC Twente eigenlijk ook hetzelfde meegemaakt, dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt waarbij je elke keer maar weer uitleg moet gaan geven. Op een gegeven moment ben je zo prikkelbaar en dan is het lastig. Maar je hebt hier geen antwoorden op als je kijkt hoe Steijn in de steek wordt gelaten door zijn ploeg."

Lees meer:
0 reacties