Giesen beseft: ''Het gat tussen de mannen en ons is echt tonnen''

De speelsters van FC Twente Vrouwen hebben, in navolging van Ajax en PSV, sinds vorige week een cao. Suzanne Giesen is blij met het akkoord, maar weet dat er nog steeds een wereld te winnen is.

"Voor mij zijn het minimaal aantal uren dat we op papier staan en het doorbetalen bij zwangerschap en blessures belangrijke punten geweest", vertelt de 28-jarige verdedigster in gesprek met TC Tubantia. "We zijn nog geen fullprofs, maar staan nu voor 22 uur op papier. Dat is een goed begin, want we steken die uren er ook minimaal in."

Het cao geeft Giesen een veiliger gevoel. "Het was bij ons al goed geregeld, maar nu kan er helemaal geen discussie meer over bestaan. We hebben nog nooit een zwangere speelster gehad, maar ik kan me voorstellen dat er nu een financiële drempel weg is."

FC Twente hoopt dat uiteindelijk nog meer clubs in de Eredivisie volgen, omdat een aantal profclubs nog werkt met vrijwilligersvergoedingen. Giesen vindt ook dat er een professionaliseringslag moet worden gemaakt. "We hadden geen buitenproportionele eisen en zijn blij met wat er ligt. Over een paar zaken zijn we nog in gesprek. Dan moet je denken aan gratis voetbalschoenen voor meiden zonder contract."

Volgens Giesen zitten de vrouwen in een 'vicieuze cirkel'. "Als we beter worden, groeit de populariteit en krijgen we meer sponsors. Maar om beter te worden is tijd en geld nodig en dat is er niet. De meesten van ons studeren er naast. We kunnen net rondkomen van voetbal, maar er niet van leven. Het gat tussen de mannen en ons is echt tonnen. Met de cao hebben we in ieder geval het gevoel dat de groei doorzet en we vooruitgang hebben geboekt."

Het gat met de mannen is nog tonnen, maar de vrouwen van FC Twente komen eraan #fctwente #tubantia https://t.co/HQ8v1lqkqP

— Fardau Wagenaar (@FardauW) July 20, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
6 Feyenoord 2 3 4
Bekijk de hele stand