Gijs Smal beseft: "Alles komt op Facebook, Instagram en Twitter"

Gijs Smal is helemaal op zijn plek bij FC Twente. De linksback geniet van de selectie bij de Tukkers en gaat met een aantal spelers ook buiten het veld om.

"Met Vlappie zeker, een mooie kerel. Een topgozer", zegt Smal in het YouTube-programma Bij Andy in de auto! "Met Robin Pröpper ga ik regelmatig om. Hij is ook relaxed. Voor de camera is hij altijd politiek correct en heel netjes, maar het is topgozer."

Smal snapt dat de aanvoerder zich zo gedraagt. "Als je voor de camera staat probeer je altijd jezelf te zijn, maar je gaat niemand afvallen of wat dan ook. Je moet het wel een beetje netjes houden. In jullie tijd kon dat misschien nog beter, maar bij ons wordt alles uitgelicht en komt op Facebook, Instagram en Twitter. Zo zonder social media was dat wel beter", aldus de linksback, die ook de loftrompet steekt over Ricky van Wolfswinkel.

"Het jaar ervoor was het ook allemaal gezellig, maar toen hadden we best wel veel jonge jongens", legt hij uit. "Maar toen hadden we ook een leuke groep en klikte het ook allemaal prima. Maar toen hij hier kwam... Hij organiseerde dan dat Rad van Ricky met die straffen. En de foodtrucks. Die hele sfeer verandert een beetje. Het wordt wat gezelliger. We trainen gewoon hard en zijn allemaal hartstikke serieus, dat is altijd het belangrijkste. Alleen hij bepaalt ook wel een beetje de sfeer op de club en zorgt voor rust."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand