Gijs Smal complimenteus: "Dat is ook zeker aan hen te danken"

Gijs Smal maakte een kleine anderhalf jaar geleden de overstap van FC Volendam naar FC Twente. De linksback geniet bij de Enschedese club en zag de Tukkers lang geleden al aan het werk.

"Toen ik hierheen ging had ik één wedstrijd bij FC Volendam gezien, toen ze in de Keuken Kampioen Divisie speelden", vertelt Smal in het YouTube-programma Bij Andy in de auto! "Toen was het ook mooi en sfeervol. Maar als je hier voetbalt, dan merk je wel echt wat een leuke club het is. Die supporters zijn altijd top en het zit bijna altijd vol. Die club leeft hier echt in de omgeving. Dat is echt leuk om te zien."

Smal ziet dat FC Twente de laatste tijd helemaal veranderd is. "Toen ik hier kwam waren er vijf spelers en drie keepers", schetst hij. "Mij namen ze als eerste, ik kwam transfervrij over van FC Volendam. Zo werden er overal spelers vandaan geplukt. Het is wel gaan lopen. Jan Streuer kwam toen ook, samen met Paul van der Kraan en Ron Jans. Ze hebben er wel weer een goede en gezonde club van gemaakt. Dat is ook zeker aan hen te danken."

De verdediger is zeer te spreken over Ron Jans. "Hij is heel aardig en kan er gewoon naartoe stappen als je dat wilt. In de tijd dat ik niet speelde, stapte ik ook wel eens gewoon bij hem naar binnen. Dat was allemaal prima. Je moet het niet elke week doen, dat is ook irritant voor een trainer. Maar de voetballerij zijn heel veel egootjes bij elkaar, dan moet je zelf soms ook egoïstisch zijn. Je voetbalt in teambelang en moet jezelf niet altijd boven het team zetten, maar uiteindelijk is het ook jouw toekomst. Af en toe moet het."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand