Gijs Smal klaar bij FC Twente? "Hij gaat zeker op de bank belanden"

Gijs Smal met de bal in zijn hand
Gijs Smal met de bal in zijn hand Foto: © Pro Shots

Gijs Smal begon afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk nog in de basis, maar volgens Nico Wantia is het binnenkort afgelopen voor de verdediger. De linksback lijkt niet van plan zijn contract te gaan verlengen, en dus vindt de journalist van RTV Oost dat Smal vervangen moet worden.

"Ik denk wel dat het einde oefening gaat zijn voor Smal", begint Wantia bij De Oosttribune podcast. "Ze hebben natuurlijk Anass Salah-Eddine gehaald deze winter, terwijl trainer Joseph Oosting vorige week zei dat er alleen maar een spits bij ging komen en verder niks. Smal loopt uit zijn contract aan het einde van dit seizoen en daar gaan ze al op voorsorteren."

Wantia vervolgt: "Smal, in deze vorm, gaat zeker op de bank belanden. Ze gaan alvast werken aan de ploeg van volgend jaar, op die positie in ieder geval. Het lijkt me dat Salah-Eddine alvast gaat spelen. Het was niet noodzakelijk om nu een linksback te halen, want Michal Sadilek zou er nog kunnen spelen. Youri Regeer ook."

De sportverslaggever zou het een goede zaak vinden als Salah-Eddine gaat spelen. "Smal loopt transfervrij de deur uit komende zomer, dan moet je er ook niet veel meer in gaan investeren. Als Smal beter wordt, dan pluk je daar als FC Twente zijnde niet meer de vruchten van. Als hij uit vorm is, dan zou ik helemaal kiezen voor de linksback van volgend jaar", aldus Wantia.

Lees meer:
0 reacties