Gijs Smal legt uit: "Ze hebben toen negatief over mij bericht"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

FC Twente won zaterdagavond met 2-1 van Sparta Rotterdam. Voor, tijdens én na de wedstrijd was Gijs Smal hét onderwerp van gesprek.

Smal stond na afloop voor het eerst in jaren zelfs RTV Oost weer te woord. "Na tweeënhalf jaar mag het wel weer eens", legt hij uit op de website van Voetbal International. "In het begin had ik het hier vrij moeilijk, zij hadden best wel een sterke mening over mij. Dat vind ik niet erg. Maar op een gegeven moment kregen acht jongens van ons corona. En de enige speler waarover ze toen negatief hebben bericht, was ik. Dan maak je het persoonlijk."

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam verliep verder uitstekend. "Jammer dat we de wedstrijd niet eerder hebben beslist, en dat we het nog spannend maakten in de slotfase. Het liefst maak je vier of vijf goals en loop je zo gemakkelijk die wedstrijd door", voegt Smal toe. "Hun keeper (Nick Olij, red.) pakte ook zeker twee heel goede ballen, dat hielp niet mee voor ons. In details kunnen we nog beter. Maar we hebben dikverdiend gewonnen, daar gaat het om."

Voor Smal was het een extra beladen wedstrijd. Na de geruchten over een transfer zou het publiek zich negatief op hem kunnen richten. Daarover sprak hij vooraf al met Arnold Bruggink en Joseph Oosting. "Zij zeiden ook wat er zou kunnen gebeuren. En dat had ik zelf ook wel door", aldus Smal. "Mij verbaast het niet dat de mensen begonnen te fluiten."

Lees meer:
0 reacties