Gijs Smal over moeilijkste tegenstander: "Hij wil je vernederen"

Gijs Smal is aan een uitstekend seizoen bezig bij FC Twente. De verdediger maakt zowel verdedigend als aanvallend naam in Enschede. In het programma Bij Andy in de auto! verklaart Smal de liefde voor het opkomen en geeft hij aan met welke directe tegenstander hij het meeste moeite had.

Smal houdt er erg van om veel langs de lijn op te stomen naar voren. Dit tot ergernis van vele buitenspelers. “Ik heb één keer, toen ik nog bij Volendam zat, gehad dat Danny Verbeek van FC Den Bosch met een piepstemmetje zei: Hé Smal, Hé Smal, stop eens met dat geren joh. Ik moet de hele tijd achter je aan. Stop er een keer mee man. Ik ben er helemaal klaar mee."

"Soms als back denk je ook gewoon lekker stieren naar voren", legt Smal uit aan Van der Meijde. "Ook de buitenspeler een beetje moe maken. Dan krijgt hij daarna de bal en dan kapt hij die en speelt hem weer terug omdat hij moe is."

De verdediger van FC Twente weet wel wie zijn moeilijkste tegenstander is geweest. "Ik vond Antony vorig jaar wel goed", legt hij uit. "Hij heeft snelle voetjes, jongen. Zijn topsnelheid valt me nog enigszins mee. Alleen hij is zo snel op de eerste meters, hij is zo snel weg. Dat is wel irritant om tegen te spelen. Je weet bij hem, als je daar speelt en ze staan 2-0 of 3-0 voor, dat hij je ook wil vernederen. Dan wil hij trucjes doen en leuk doen. Dan moet je juist een beetje uitkijken. Je wilt niet voor lul staan."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand