Gijs Smal vertelt: "Daar wordt mijn vriendin wel eens gek van"

Gijs Smal heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2028 bij Feyenoord. Feyenoord TV sprak met de van FC Twente overgekomen verdediger over zijn type spel en verwachtingen bij de club. 

"Mijn vriendin wordt er wel eens gek van, maar ik kijk eigenlijk niks anders dan voetbal", vertelt Smal. "Natuurlijk heb je een paar spelers waar je dan nauwlettend op let. Dan probeer je wel dingen van mee te nemen in trainingen en wedstrijden. Maar je moet vooral je eigen spel proberen te analyseren en verbeteren, dus dat is ook wel waar de focus nu op ligt."

"Iedereen weet wat voor type voetballer ik ben, veel opkomend zowel binnendoor als buitenom", gaat hij verder. "Dus ik hoop veel assists te kunnen toevoegen aan het elftal. Daarnaast ben ik natuurlijk ook niet vies van verdedigen, dat is de hoofdtaak. De mensen kunnen verwachten dat ik veel meters ga maken, daar heb ik veel zin in."

"De club heeft met Arne Slot natuurlijk een bepaalde koers gekozen. Ze zijn kampioen geworden en dit jaar hebben ze de beker gewonnen. Je wil dus gewoon mee gaan spelen voor de prijzen met een bepaalde speelstijl die iedereen nu wel kent. Ik denk dat dat mij wel ligt. Ik voel veel vertrouwen vanuit de club en ik denk ook zelf dat ik wel wat kan toevoegen."

Smal hoopt zich net als Beelen, Timber en Wieffer te kunnen gaan ontwikkelen bij de club. "Dat zijn wel jongens die een bepaald traject zijn ingegaan. Je ziet wat één a twee jaar met een speler kan doen. Zij hebben hele goede stappen gezet, ik denk wel dat je naar zulke spelers kan kijken om te zien wat er mogelijk is hier."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand