Gijs Smal zag transfer afketsen: "Blijkbaar ontbrak er toch iets"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Gijs Smal maakt na vele seizoenen bij FC Twente gespendeerd te hebben 'eindelijk' zijn langverwachte transfer. Dat deze afgelopen zomer niet kwam na een seizoen moet tien assists blijft verbazend.

"Twaalf assists. Die in de Conference League tel ik er nog bij. Om wat voor reden dan ook is de interesse van de laatste jaren nooit helemaal concreet geworden. Blijkbaar ontbrak er toch iets, voor clubs. Iedereen had afgelopen zomer een transfer verwacht, maar die kwam niet. Mede door die blessure, op een rotmoment", opent Smal in gesprek met Voetbal International.

"Daar moet je je als speler maar bij neerleggen. Dat is soms moeilijker dan je denkt. Ik had de afgelopen jaren Virgil Misidjan voor me, Michel Vlap op nummer 10, Ramiz Zerrouki om me heen; die spelers vielen allemaal weg", weet de back.

"Ik moest mijn draai weer vinden in een ander elftal, mijn spel ook aanpassen. De trainer heeft me de kans gegeven om mijn niveau weer terug te halen. De laatste weken draait alles weer lekker. Nu willen we dit seizoen positief afsluiten. Ik ben vanuit de Keuken Kampioen Divisie hierheen gekomen, ik wil afsluiten met het bereiken van de Champions League. Dan is het avontuur hier echt wel geslaagd", besluit Smal.

Lees meer:
0 reacties