Go Ahead Eagles haalt Weghorst en Berghuis: "Bewust voor gekozen"

Eric Weghorst in gesprek met Joël Drommel
Eric Weghorst in gesprek met Joël Drommel Foto: © Orange Pictures

Go Ahead Eagles heeft de technische staf voor komend seizoen versterkt met keeperstrainer Eric Weghorst en specialisten- en talentencoach Frank Berghuis. Beiden hebben een verleden bij FC Twente en ga nu dus voormalig FC Twente-trainer René Hake assisteren in Deventer.

Weghorst werkte zeventien jaar bij FC Twente, waar hij onder meer actief was als keeperstrainer. Hij komt over van Al Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten en was tussen 2009 en 2013 al keeperstrainer bij Go Ahead. "Mooi om te zien dat enerzijds veel bij het oude is gebleven, maar dat de club anderzijds op veel vlakken ook moderner en professioneler is geworden", zegt hij op de clubwebsite.

Frank Berghuis, de vader van voormalig FC Twente-speler en huidig Ajacied Steven, was twee jaar werkzaam als jeugdtrainer bij FC Twente. "Sinds 2000 ben ik bij onder meer AGOVV, Vitesse, FC Twente, Watford en op de Kaaiman Eilanden trainer geweest binnen diverse leeftijdscategorieën. Al die ervaringen hebben mijn rugtas als trainer flink gevuld. Maar een assisterende rol bij een eerste selectie heb ik nog nooit vervuld. Geweldig dat dit nu alsnog gaat gebeuren bij Go Ahead Eagles", aldus Berghuis.

Technisch manager Paul Bosvelt ziet Weghorst en Berghuis als belangrijke aanwinsten voor de staf. "We hebben er bewust voor gekozen om de staf aankomend seizoen iets anders in te vullen. In plaats van drie assistent-trainers gaan we werken met twee assistent-trainers, plus Frank als specialisten- en talentencoach. Dit onder meer om nog meer focus te leggen op de doorstroming vanuit Onder-21. Met Eric leggen we een ervaren keeperstrainer vast, die op verschillende niveaus zijn waarde heeft bewezen. Bijkomend voordeel is dat hij de club goed kent vanuit zijn eerdere dienstverband."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand