Goedemorgen Eredivisie-gasten reageren geschokt: "Schandalig"

Gijs Smal tegen Sparta
Gijs Smal tegen Sparta Foto: © Pro Shots

BIj Goedemorgen Eredivisie zijn ze kritisch over de behandeling van Gijs Smal door het publiek van FC Twente tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1). De linksback, die naar verluidt zijn aflopende contract niet zal verlengen en op weg lijkt naar Feyenoord, werd tijdens de wedstrijd uitgefloten door de thuissupporters.

Bij de aankondiging van zijn naam voorafgaand aan de wedstrijd, werd er al gefloten, een trend die zich tijdens de wedstrijd voortzette. Toen Smal kort voor tijd werd gewisseld, klonk er echter ook applaus. Ploeggenoot Michel Vlap twijfelt of de meerderheid uiteindelijk Smal steunde. “Dat weet ik niet. Voor mijn gevoel was er best veel negativiteit. Dat is hoe ik het heb ervaren. Dat vind ik heel jammer, want Gijs is een heel goede gozer.”

Hans Kraay junior is ontgoocheld door de supporters.. “De FC Twente-supporters maken normaal gesproken een sfeer die in de buurt van De Kuip komt. Maar dit was schandalig.” Ron Jans, voormalig trainer van Smal bij FC Twente, zag dat het hem raakte. “Je kunt iemand niet verwijten dat hij een bepaalde keuze maakt, als zijn contract afloopt. Ik heb ook wat spelers met aflopende contracten. Moet ik die dan allemaal niet meer opstellen?”

“Gijs Smal heeft het fantastisch gedaan bij Twente en verdient een mooi afscheid”, stelt Jans, waar Marciano Vink op inhaakt. “Hij heeft het recht om te beslissen dat hij z’n contract niet gaat verlengen, net zoals een club het recht heeft een contract met een speler niet te verlengen. Je hebt te maken met twee partijen die elkaar wel of niet vinden. Dat kan aan de speler of aan de club liggen. Ik vind dat het publiek zich normaal moet gedragen. Een beetje respect naar Smal is wel op z’n plek. Ik vind dit echt schandalig", aldus Vink.

Lees meer:
0 reacties