FC Twente-fans maken indruk: "Dit zie je nergens in het land"

FC Twente verzekerde zich afgelopen weekend van de voorronde van de Champions League. Het leverde een enorm feest op in Enschede en omstreken. Tijmen van Wissing en Jan van Staa hebben ervan genoten.

"Voor Twente een geweldig eind. Je wist niet waar je moest zijn. Ik reed vanuit Twente richting Zwolle. Elk viaduct was Rood. Maar Bram van Polen reed van Harderwijk naar Zwolle. Ook elk viaduct bemand. Op dit moment (zondagavond werd de uitzending opgenomen, red.) is er een volksfeest gaande bij het trainingscomplex in Hengelo, waar honderden, zo niet duizenden mensen bijeen zijn", vertelt hij in de aflevering van De Oosttribune.

Van Staa ziet hoe belangrijk voetbal kan zijn. "Er wordt onderschat wat voetbal, en dan met name in onze regio, teweeg brengt. Bij welke club dan ook. Het zijn geweldige beelden. Elke keer denk je: 'wat zal er komen, zullen er mensen naartoe gaan?'. Maar geloof me nou maar, het zou bij alle clubs in Overijssel geweldig zijn. Heerlijk man", geniet hij.

Voor FC Twente is het extra mooi na de zware jaren. "Twente, na die degradatie, die pijn die ze daar allemaal hebben gehad... Dat heeft deze regio verbroederd. Die hebben die club in de armen gesloten. Dit zie je nergens in het land, op deze wijze. Dit is een derde plek hé, dit is geen kampioenschap", geeft Van Wissing aan.

"Gewoon de hele dag, elk viaduct. Het is echt een krachtige interactie geworden. Het is van de hele regio", aldus de clubwatcher. Van Staa vult aan: "Je hebt er behoefte aan als supporter. Het is niet alleen het verleden, de laatste jaren, maar als je ziet wat ze het hele seizoen gedaan hebben... Dan zie je dit weer. Dan hunkeren ze hiernaar. Supporters vinden het geweldig. Voor Overijssel is het ook goed, dat we dit mee mogen maken", vindt hij.

Lees meer:
0 reacties