Groots Vak-P spandoek krijgt complimenten: "Het was prachtig"

Sfeeractie Vak-P voor de derby tegen Heracles Almelo
Sfeeractie Vak-P voor de derby tegen Heracles Almelo Foto: © BSR Agency

De supporters van Vak-P pakten zondag tegen Heracles uit met een prachtig spandoek waarop onder andere Calimero en Obelix te zien waren. Een erg creatief spandoek van de supporters. Onder de slogan 'Eier tikk'n en de fik d'r in' werd aan prachtig en gedetailleerd spandoek aangedragen voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Fardau Wagenaar heeft complimenten over voor de sfeeractie. "Het was prachtig", vertelt ze bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik heb heel lang Heracles gevolgd, dus het is echt niet dat ik totaal partijdig ben ofzo, maar ik moet dan lachen om de creativiteit van Vak-P."

De haas met het Calimero-shirt leidt tot vraagtekens. Leon ten Voorde weet wel wat daarmee bedoeld wordt. "Ik denk een angsthaas die het stadion wordt uitgejaagd." Wagenaar moet lachen. "Elke interpretatie is mogelijk. Het was wel heel gaaf."

Ook Ten Voorde genoot van de acties. "Vak-P staat bekend om hun tifoacties in heel Nederland. Die zijn op dat gebied gewoon heel creatief. Die jongens zijn echt al tijden bezig met zo'n wedstrijd. Bij wijze van spreken zijn ze nu al met ideeën bezig over de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Volendam, ik noem maar wat." Het ontwerpen duurt lang. "Wel weken, dat is een heel proces. Via een computer wordt dat ook getekend."

Wagenaar vindt het indrukwekkend en hoopt op een expositie van de werken van Vak-P. "Die doeken bestaan volgens mij niet meer. Met het oprollen raken ze ook beschadigd, komen er scheuren in, dus het is echt voor eenmalig gebruik", weet Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties