"Had Joop Munsterman dan een woest dansje voor mijn ogen gedaan?"

Joop Munsterman
Joop Munsterman Foto: © Pro Shots

Go Ahead Eagles staat na 29 competitiewedstrijden op een knappe zevende plek in de Eredivisie met vijf punten voorsprong op Sparta. Robert Heukels hoopt dat zijn club er in slaagt om de play-offs te halen, maar hij wil nog niet te vroeg juichen.

"Ken je Joop Munsterman nog? Ik heb ooit bij mijn oude amateurclub Daventria, tegenwoordig RDC, met deze markante man een presentatie gegeven", blikt hij terug in zijn column voor De Stentor. "Joop filosofeerde er lustig op los aan de hand van meeslepende beelden en stoere liedjes. De essentie van zijn verhaal was dat FC Twente niet zomaar verschrikkelijk groot was geworden, er zat een idee achter en dat idee was van Joop."

"Go Ahead zag hij als het arme broertje, dat hij graag in leven hield door af en toe een afgedankte speler langs te sturen en de talentvolle jeugd uit Deventer en omstreken adopteerde hij graag. Hij sprak - lang leve zijn accent - sympathiek, maar ik vond zijn boodschap een tikje warrig, een tikje megalomaan en een tikje neerbuigend. Niet lang na die avond speelde Go Ahead weer eredivisie en op 9 maart 2014 was het Go Ahead-FC Twente", herinnert Heukels zich nog.

"Ik was perschef van de thuisclub en moest tien minuten voor het einde afdalen naar het veld om te zorgen dat FOX de juiste mensen op de juiste momenten een microfoon onder de snufferd kon houden", schrijft hij. "Naast me trippelde een klein menneke de trap af en ineens zag ik het: dat was Joop. Wij stonden 1-0 voor, doelpunt Antonia, blunder Marsman, en Joop had de smoor er flink in. Met nog vijf minuten te spelen, ijsbeerden we achter de dug-outs en pakte Joop mijn hand. ,,Gefeliciteerd.” Ik vroeg waarmee. ,,Met de overwinning.” Er kwam een dode voorbij, althans, zo keek Joop naar zijn sterspelers Tadic, Promes en Ebecilio."

"Daarna miste Castaignos nog twee open kansen voor de nummer 2 van de eredivisie, maar Joop kreeg gelijk. Go Ahead won", vervolgt Heukels. "Die hand van Joop zat me hogelijk dwars. Moeilijk uit te leggen, maar ik vond het een daad van grote onsportiviteit. Het is een no-go iemand te feliciteren voordat het laatste fluitsignaal klinkt. Dat doe je gewoon niet. Dan verhef je het eigen lijden boven het geluk van een ander. Als Castaignos een van die ballen er wel in had geschoten, had Joop dan een woest dansje voor mijn ogen gedaan? Ik sluit dat niet uit", besluit de verslaggever.

Lees meer:
0 reacties