Hake blikt terug: "Word je toch een soort van geslachtofferd"

René Hake in De Grolsch Veste
René Hake in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

In gesprek met Alex Pastoor heeft René Hake teruggeblikt op zijn tijd als trainer van FC Twente. Toen Pastoor zijn gast in de podcast Met Open Vizier vroeg naar verwachtingspatronen in het profvoetbal, kwam Hake met een voorbeeld uit zijn periode in Enschede.

“In mijn Twente-tijd was de club bijna dood en begraven”, leidt hij het onderwerp in. “Ondanks dat we zevende werden met de jongste ploeg van FC Twente ooit in de Eredivisie, werden er negen spelers verkocht voor ruim tien miljoen. Dan wordt er verwacht dat je nog beter gaat presteren met jongens die je uit de KKD haalt.”

Met die voormalig Eerste Divisie-spelers viel het doek voor Hake al in oktober. “Daardoor word je toch een soort van geslachtofferd, uiteindelijk degradeert de club”, aldus de oefenmeester die het graag anders had gezien. "Idealiter moet je vasthouden aan de ideeën die je hebt en met elkaar op één lijn blijven over waar het naartoe zou kunnen gaan."

“En niet willen dat het nog nog beter gaat dan het geweest is. Dan is het soms heel lastig om het te accepteren”, vervolgt hij. “Het is heel makkelijk gezegd dat dat het lot van een trainer is. Het hoort er dan bij, en dat is ook zo. Toch vind ik het wel makkelijk”, vertelt de huidig trainer van Go Ahead Eagles.

Hake krijgt bijval van zijn collega Pastoor, die van mening is dat er ook richting de supporters meer blijk van de verwachtingspatronen gegeven zou moeten worden. “Ik denk dat daar nog heel veel winst te behalen valt. Op een gegeven moment gaat het ook over de emotie van het moment. Ik ben ervan overtuigd dat je daarvan weg kan blijven als je het met elkaar op een goede manier doet”, besluit de Drent.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand