Hake duidelijk over Kuipers: "Daarin kan hij een rol gaan spelen"

Rene Hake schoof deze week aan bij De Oosttribune en gaat in de uitzending in op het vertrek van sterkhouder Bas Kuipers. Hij tekende een vierjarig contract bij FC Twente en gaat voor het eerst Champions League-voetbal meemaken.

Hake heeft mooie woorden over voor de speler die hij moet gaan missen bij Go Ahead Eagles. "Ik ga hem zeker missen. Bas is uitgegroeid vanaf het moment dat we promoveerden naar de Eredivisie uitgegroeid tot een bepaald gezicht van de club. En door hij is als persoon, zijn karakter, hoe hij de club uitdraagt en zichzelf presenteert is dat gewoon een hele volwassen speler en een heel volwassen karakter in de groep en ik denk dat hij een verbinder is die de groep bij elkaar houdt. Daar kan hij een hele goede rol in spelen. Ik denk in dat opzicht dat het voor FC Twente goed is."

De oefenmeester van de Eagles ziet in dat Kuipers op een andere speler lijkt. "Op die manier zijn er een aantal jongens die een hele goede rol spelen. Robin Pröpper bijvoorbeeld, Bas is ook zo'n type. Hij heeft de laatste twee jaar een hele goede ontwikkeling doorgemaakt en dat hij nog een stap kan maken naar in dit geval FC Twente dat is toch geweldig?", vertelt Hake.

Hake ziet in dat het een goede stap is voor de man die bij Go Ahead Eagles zijn strepen heeft verdiend. "FC Twente is geweldig. Hij zal met Salah-Eddine moeten gaan strijden wie er gaat spelen. Maar ik denk dat omdat ze een dubbel programma hebben voor de winterstop dat ze alles dubbel bezet willen hebben bij FC Twente. Dan gaat Bas zeker zijn wedstrijden spelen, daar ben ik van overtuigd."

Lees meer:
0 reacties