Hake legt uit: "Raar als we dat bij FC Twente niet zouden doen"

Rene Hake in Heerenveen
Rene Hake in Heerenveen Foto: © BSR Agency

Go Ahead Eagles draait onder René Hake een fantastisch seizoen. Zondag mogen de Deventenaren het laten zien op bezoek bij FC Twente.

Go Ahead staat zesde en hield dit seizoen acht keer de nul, alleen PSV en Almere City deden dat vaker. Hake wijst naar de discipline van zijn elftal. "Het uitvoeren van je taken, dat iedereen naar voren wil pressen binnen de teamafspraken. En als het mislukt, om als een gek weer achter de bal te komen", vertelt de oefenmeester aan De Stentor. "Dat blijven ze opbrengen en dat is belangrijk.”

Winnen in de Grolsch Veste is maar weinig bezoekers gelukt. Vorige week slaagde FC Utrecht er wel in. Hake kijkt een beetje af bij Ron Jans, maar wil het wel op hun eigen manier doen. "Je kunt bepaalde accenten meenemen, maar er zijn meerdere routes naar succes", legt hij uit. "Het druk vooruit zetten doen wij altijd, zowel uit als thuis. Het zou raar zijn als wij dat uit bij Twente dan niet doen. Als je dat goed uitvoert, kun je automatisch hoger op het veld blijven. Zo niet, moet je terug."

Lees meer:
0 reacties