Hake vol lof over Oosting: "Joseph was een geweldige barometer"

René Hake en Joseph Oosting
René Hake en Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

René Hake en Joseph Oosting kennen elkaar al een lange tijd. Het tweetal begon samen bij FC Emmen en inmiddels trainen beide heren een Eredivisie-team. Vandaag nemen ze het tegen elkaar op in de Grolsch Veste.

Oosting fungeerde vroeger als assistent onder Hake. "Je ziet de houvast, de wil en het karakter van René. Het is een supergozer, maar wel een winnaar. Wat hij erin stopt, verwacht hij ook van anderen. Dat vond ik wel heel erg mooi", vertelt Oosting, die toegeeft soortgelijke aspecten van zijn trainerschap te hebben overgenomen, in gesprek met RTV Drenthe.

Ook Hake is erg positief over zijn voormalig collega. "Joseph zet door en wil er het maximale uithalen. Alleen is hij ook wel iemand die dichter bij mensen kan staan dan ik. Ik denk dat ik wat meer afstand houd. Daarom was Joseph ook een geweldige barometer als je het hebt over de groep. Wat daarin speelde, voelde hij haarfijn aan. Dat is denk ik ook wel echt een grote kwaliteit van hem, maar daarnaast waardeerde ik het training geven en hoe hij de jongens stimuleert ook enorm", aldus de lovende woorden van Hake.

De coach van Go Ahead Eagles kijkt vol verwachting uit naar de wedstrijd. "Het leeft enorm. Als ik de wijze heren uit Deventer en Enschede mag geloven, is dit van oudsher natuurlijk de derby van de provincie. Dat Twente het met Joseph zo goed doet en wij het ook goed doen, maakt zondag gewoon een hele mooie dag", concludeert de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles.

Lees meer:
0 reacties