Hammarby-fan sleept FC Twente voor de rechter en start crowdfunding

Hammarby-fans in het uitvak bij FC Twente
Hammarby-fans in het uitvak bij FC Twente Foto: © Pro Shots

Het is alweer 7 maanden geleden dat FC Twente en Hammarby IF elkaar troffen in de UEFA Conference League. Sommige supporters van de Zweedse club slaagden erin kaartjes te bemachtigen voor de thuisvakken, iets wat Twente juist probeerde te voorkomen. Daarom werden alle tickets die door Zweedse fans waren gekocht geblokkeerd.

Een Zweedse supporter was niet te spreken over deze gang van zaken en besloot actie te ondernemen. Dennis Fogelmark ontdekte dat deze blokkade volgens de Nederlandse wet volstrekt onrechtmatig was. Hij stuurde een e-mail naar het Netherlands Institute for Human Rights om de zaak verder te onderzoeken en wilde FC Twente aansprakelijk stellen.

Op donderdag 30 april vindt in Utrecht een zitting plaats waar Fogelmark erin geslaagd is FC Twente voor de rechter te krijgen. De zaak zal naar alle waarschijnlijkheid gaan over de kaartblokkering, maar mogelijk ook over andere kwesties, zo meldt Twente Insite

De supporter van Hammarby heeft niet expliciet aangegeven waar de zaak nog meer over zal gaan, maar hij heeft duidelijk gemaakt dat hij wil opkomen tegen de slechte behandeling van Hammarby IF-supporters door FC Twente.

Hij startte ook een crowdfundingcampagne om de reis naar Nederland te financieren. "Omdat het niet gratis is om naar Utrecht te gaan, ben ik nu een kleine inzamelingsactie gestart," deelde hij op X. Momenteel staat het opgehaalde bedrag op 2800 Zweedse kronen van de 7000. Dit komt neer op 251 euro van de 627 euro die nodig is.

Lees meer:
0 reacties