Hamstra: "Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, AZ en FC Twente"

Gerry Hamstra
Gerry Hamstra Foto: © Pro Shots

Gerry Hamstra is tegenwoordig technisch directeur bij PEC Zwolle. De 53-jarige bestuurder, die in het verleden onder meer werkzaam was bij SC Heerenveen en Ajax, wil met de club uit Overijssel uitgroeien tot een 'stabiele' Eredivisionist.

"PEC maakt deel uit van een heel grote groep in de Eredivisie", legt hij uit op de website van Voetbal International. "De topzes kun je wel redelijk invullen. Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, AZ en FC Twente. Dat is budgettair zo, maar ook qua prestaties. Ieder seizoen is er een verrassing naar boven. Dit jaar was dat NEC. Er is ook een verrassing naar beneden, zoals FC Groningen en nu Vitesse", blikt Hamstra terug.

"De andere clubs hebben allemaal ongeveer hetzelfde budget en dezelfde mogelijkheden", vervolgt hij. "De een net wat meer dan de ander, maar het is redelijk vergelijkbaar. PEC zal moeten uitgroeien tot een stabiele club waarvan iedereen kan zeggen: die staat voor deze waarden en zo spelen alle elftallen. Voor nu is het een goede prestatie dat PEC zich dit seizoen heeft gehandhaafd. Uiteindelijk wil je dat uitbouwen tot er continuïteit is. Dat gaf PEC ook aan in de gesprekken. Maar goed, ik ben geen Harry Potter die na drie dagen zijn toverstaf pakt en alles regelt", aldus Hamstra. 

Lees meer:
0 reacties