Hans Kraay verklapt: "FC Twente betaalt maximaal 350.000 euro"

Hans Kraay jr. en Arnold Bruggink
Hans Kraay jr. en Arnold Bruggink Foto: © BSR Agency

FC Twente heeft zich versterkt met Myron Boadu. Hans Kraay junior heeft hoge verwachtingen van de 23-jarige spits, die gehuurd wordt van AS Monaco.

Kraay vindt het een goede vervanger voor Manfred Ugalde. "Het is een paradijs voor aanvallers in Nederland", zegt Kraay bij ESPN. "Toen hij wegging maakte hij er veertien of vijftien per seizoen voor AZ. In een half jaar tijd gaat hij er echt wel zeven of acht maken. Zóveel heeft Ugalde er ook niet echt gemaakt. Die heeft er ook maar zeven gemaakt. Het is niet zo dat er een mengeling van Gullit, Van Basten en Mbappé vertrekt bij FC Twente. Ze vonden hem heel belangrijk in de manier van voetballen en drukzetten."

"Maar Boadu kan ook prima drukzetten", vervolgt Kraay. "Je krijgt een hele frisse, bewegelijke speler erbij. Daarnaast heb je ook in uitwedstrijden, waarin ze iets minder drukzetten, nog eens een raket die je weg kan sturen. Ik vind het een hele goede plausibele aankoop. Ook wat ze doen met zijn salaris, volgens mij is het maximum 3,5 ton wat betaald wordt. Dat vind ik wel weinig klinken", besluit de verslaggever.

Lees meer:
0 reacties