"Hartstikke leuk om naar een wedstrijd van FC Twente te gaan"

FC Twente viert goal Gijs Smal
FC Twente viert goal Gijs Smal Foto: © Orange Pictures

FC Twente speelt volgende week de play-offs om Europees voetbal. Clubwatcher Tijmen van Wissing kijkt uit naar de Tukkers in de slotfase van het seizoen.

"Op deze manier verheug ik me wel op de play-offs", zegt Van Wissing in de podcast van De Oosttribune. "Vaak is het toch een beetje een zuur toetje aan het einde van het seizoen. Het stadion niet vol. Maar op dit moment is het hartstikke leuk om naar een wedstrijd van FC Twente te gaan. Het is anderhalf uur volksvermaak."

Nico Wantia kan zich daarin vinden. "Ik ben het helemaal met je eens", aldus de journalist, die niet zeker is dat FC Twente zomaar de play-offs gaat winnen. "Mocht het Go Ahead Eagles worden, dat is wel een angstgegner geweest dit seizoen."

"SC Heerenveen en Go Ahead hebben het in de competitie prestatief beter gedaan dan FC Twente over twee wedstrijden", beaamt Van Wissing. "Maar kijk, van SC Heerenveen hadden ze gewoon twee keer moeten winnen. In die uitwedstrijd waren ze veel beter."

"Go Ahead daarentegen...", vervolgt de clubwatcher. "Thuis had FC Twente een licht overwicht, maar werd het in de slotfase gelijk door een strafschop. Maar in Deventer was Go Ahead heer en meester. Je treft dus mogelijk wel een tegenstander die in de competitie beter is gebleken over twee wedstrijden. Maar laten we hopen op FC Twente - Go Ahead, want dat is geweldig."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand