'Hartverscheurend' eerbetoon Lukoki: "Niemand hield het droog"

Prachtig eerbetoon voor Jody Lukoki bij FC Twente - FC Groningen
Prachtig eerbetoon voor Jody Lukoki bij FC Twente - FC Groningen Foto: © Pro Shots

Een rollercoaster van emoties, dat was woensdagavond het geval in de Grolsch Veste. Voor de wedstrijd werd de overleden Jody Lukoki herdacht, na het duel was er een enorm volksfeest.

"Het was heel heftig. Van tevoren denk je dat Lukoki maar twee keer bij FC Twente heeft meegetraind. Daarna werd zijn contract ontbonden vanwege huiselijk geweld. Ik had niet verwacht dat het vervolgens zo’n lading zou krijgen. Maar het kwam ook door de manier waarop het ging", vertelt Leon ten Voorde in De Ballen Verstand.

"Het was een geweldig eerbetoon. En natuurlijk het zoontje van Lukoki die aan de hand van Misidjan het veld op kwam. Misidjan was zo begaan, net als iedereen. Het was hartverscheurend. Ik denk dat er niemand in het stadion of voor de televisie het droog hield. Je zag gewoon dat de spelers heel erg ontdaan waren. Maar het publiek ook. Ze hebben Lukoki nooit één seconde in actie gezien."

Ten Voorde stelt dat dit duel niet snel vergeten zal worden. "Als die wedstrijd dan volgt met deze lading, dan kan je wel praten over een historische avond in de geschiedenis van FC Twente, en dat dit veel meer betekent dan zomaar een voorronde Conference League. Tranen van verdriet werden uiteindelijk tranen van vreugde. Dat maakte de avond ook zo speciaal."

Lees meer:
0 reacties