'Heb dit seizoen met Fred Rutten en Ron Jans om tafel gezeten''

Tommy Stroot was de afgelopen vijf jaar trainer van FC Twente Vrouwen. Bij de Tukkers heeft hij veel geleerd van andere trainers, maar veel genetwerkt heeft hij niet.

"Dit seizoen heb ik met onder anderen Fred Rutten en Ron Jans om tafel gezeten. Met Ron zat ik drie uur bij hem thuis over voetbal te praten en als zijn vrouw niets had gezegd, zat ik er vermoedelijk nu nog", lacht de Duitse oefenmeester in gesprek met De Twaalfde Man.

"Fred Rutten heeft ook tijd voor mij genomen", vervolgt Stroot. "En Erik ten Hag heb ik drie kwartier aan de telefoon over de inhoud van voetbal gesproken. Misschien heb ik het belang van dat soort gesprekken daarvoor wel onderschat", is de trainer eerlijk. Hij is inmiddels begonnen aan zijn klus bij VfL Wolfsburg, maar Stroot sluit niet uit dat hij ooit terugkeert in Enschede.

Mogelijk wel bij de mannentak van de club. "Als ik van een avontuur spreek, vraag ik me wel af hoe het aan die andere kant zal zijn. Zou het hetzelfde fijne gevoel geven als ik nu beleef bij FC Twente Vrouwen, je weet het niet. Maar ik hoop hier nog eens terug te keren."

"Als dat als assistent-trainer bij FC Twente mag zijn, zal dat me heel erg aanspreken", geeft Stroot aan. "Maar het mag bijvoorbeeld ook best een team onder negentien zijn, jeugd ontwikkelen is iets wat ik heel graag doe."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
6 Feyenoord 2 3 4
Bekijk de hele stand