"Hem is verteld dat Weghorst op pole-position staat als nieuwe spits"

Weghorst juicht na zijn goal in de Johan Cruijff Arena
Weghorst juicht na zijn goal in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel en FC Twente praten over een langer dienstverband. Of de spits daadwerkelijk in Enschede blijft hang van een oneindigheid aan factoren af, weet Tijmen van Wissing.

"Daar zijn ze ook druk mee bezig. Ze wachten op Ricky. Hij gaat het rustig bekijken. Er wordt hem verteld dat Wout Weghorst op pole-position staat om de nieuwe spits van FC Twente te worden. De vraag is of Ricky kan leven met een rol achter Weghorst. Hij is altijd fit en wil altijd 90 minuten spelen", zegt Van Wissing bij De Oosttribune Podcast van RTV Oost.

Van Wolfswinkel vond zijn speeltijd eerder dit seizoen al te gering. "Als Ugalde er nu nog had gezeten dan was de balans negatief uitgeslagen. Maar nu is hij samen met Daan Rots de meest onomstreden aanvaller en hij kan ook nog op links en op 10. Ünüvar en Taha komen er helemaal niet aan te pas. Ik denk dat FC Twente voor linksbuiten gaat na dit seizoen en dan kan de rol van Van Wolfswinkel wél heel summier gaan worden."

Job Vaarhorst denkt dat de spits hoe dan ook genoeg minuten krijgt. "FC Twente haalt met grote zekerheid Europees voetbal dus dat Van Wolfswinkel zijn speelminuten krijgt hoeft hij niet bang voor te zijn." Van Wissing twijfelt daaraan: "Weghorst gaat niet accepteren dat hij vijf minuten voor tijd gewisseld wordt. De komst van Weghorst is niet zeker, maar dat zal wel het eerlijke plaatje zijn wat FC Twente nu schetst voor van Wolfswinkel."

Weghorst en FC Twente voerden al meerdere gesprekken. "Weghorst wil graag, FC Twente wil graag. Oosting heeft al eens met hem gewerkt. Ze hebben gesprekken gehad. We moeten ook kijken of zijn huidige club Burnley degradeert. Ik ken de huidige stand niet maar ze staan er slecht voor. Er zijn kortom heel veel factoren en daar moet van Wolfswinkel dan ook nog weer wat van vinden."

Lees meer:
0 reacties