Henderson helpt Ajax niets: "Sunderlandse variant op Wout Brama"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou ziet dat Ajax nog niet veel beter is geworden na de komst van Jordan Henderson. De verslaggever vond het merkwaardig dat de fans van club uit Amsterdam zulke hoge verwachtingen hadden van de ervaren middenvelder, die overkwam van Al Ettifaq uit Saoedie-Arabië.

"Henderson is zo ongeveer alles, behalve een typische Ajax-speler: een oerdegelijke controleur die ruwweg het midden houdt tussen Mark van Bommel en Timmy Simons, maar dan met een lief Noord-Engels accent", schrijft hij op de website van het Algemeen Dagblad.

"De Henderson-hype paste feilloos bij de staat van Ajax, maar gaf die tegelijk een nieuwe dimensie. Dat de Amsterdamse club op bestuurlijk en voetbaltechnisch vlak al een tijdje het spoor bijster is, was al langer bekend. Maar blijkbaar was nu ook de achterban in totale verwarring geraakt", constateert Mossou.

"Een aanhang die prat gaat op de schoonheid van het spel, die de meest weergaloze spelers voorbij zag komen in de laatste zestig jaar - van Johan Cruijff tot Zlatan Ibrahimovic en van Dennis Bergkamp tot Hakim Ziyech - rende nu in polonaise naar de fanshop voor een shirtje van een speler zo doorsnee als een doorzonwoning. Er sprak een maf soort nederigheid uit", vervolgt hij kritisch.

"Wat gebeurde hier? Werd een dienstbare, eenvoudige bassist hier plots tot rockster gepromoveerd? Ging het grote Ajax hier werkelijk door de knieën voor een Sunderlandse variant op Wout Brama? We zijn een week of drie verder en alles is weer geluwd. Henderson blijkt exact de voetballer te zijn die hij al heel zijn leven is: gewoon, een voetballer. Ajax is nog net zo hopeloos de weg kwijt als in de maanden hiervoor", besluit Mossou.

Lees meer:
0 reacties