Heracles Almelo helpt FC Twente: "Voor het eerst in hun leven"

Heracles Almelo juicht na goal tegen AZ
Heracles Almelo juicht na goal tegen AZ Foto: © BSR Agency

Heracles Almelo bewees FC Twente woensdagavond een enorme dienst. De Almeloërs wonnen verrassend met 5-0 (!) van FC Twente-concurrent AZ.

In de strijd om de derde plek kan FC Twente elk puntenverlies van AZ goed gebruiken. "Heel FC Twente omarmde de vrienden uit Almelo met hun overwinning. Ik denk dat ze voor het eerst in hun leven voor Heracles waren", begint Leon ten Voorde in De Warming-up. "Het was een uitslag waar niemand op gerekend had. We zaten die wedstrijd in de perskamer in Heerenveen te kijken, je kon je ogen niet geloven wat daar gebeurde."

Even later trapten de Tukkers af in Heerenveen en ook dat begon in eerste instantie geweldig. "Dan begint FC Twente aan de wedstrijd en staan ze binnen twintig minuten 0-2 voor. Dan denk je wel, die gaan AZ op zeven punten zetten. En zaterdag op tien", aldus de clubwatcher, doelend op komend weekend waarin AZ naar PSV moet en FC Twente Fortuna Sittard ontvangt.

Volgens Ten Voorde is het voordelig dat FC Twente pas ná AZ in actie komt. "In zo'n bus gebeurt er natuurlijk wel iets. Iedereen roept wel dat je niet naar AZ moet kijken, maar natuurlijk kijk je naar de concurrentie", stelt de journalist. Het lukte de ploeg van Joseph Oosting uiteindelijk niet optimaal te profiteren van de nederlaag van de Alkmaarders. In Heerenveen eindigde het in 3-3.

Lees meer:
0 reacties