Heracles underdog in derby: "Sentiment maakt plaats voor realisme"

Daan Rots tegen Heracles Almelo
Daan Rots tegen Heracles Almelo Foto: © Pro Shots

Aankomende zondag ontmoeten FC Twente en Heracles elkaar in de Eredivisie. Volgens Heracles-watcher Ralph Blijlevens niet een bepaald spannende wedstrijd gezien de onderlinge verhoudingen tussen de twee clubs. Heracles staat er beroerd voor in de Eredivisie.

"De supporters die roepen: ‘Als we maar van die club uit Enschede winnen, dan is alles prima’. De overgrote meerderheid weet maar al te goed dat in de strijd om handhaving bij Heracles het sentiment plaatsmaakt voor realisme", schrijft Blijlevens in de Tubantia.

Go Ahead Eagles werd voor de interlandbreak nog verslagen. "Die zege voedde het gevoel dat Heracles zich veilig kan gaan spelen. Vergeten waren even de serie nederlagen en de ondermaatse prestaties. Het optimisme vierde hoogtij", zag Blijlevens.

Handhaving is het doel voor Heracles Almelo. "Daarvoor zijn minimaal 35 punten nodig, de teller bij de club uit Almelo staat op 26. De snelste manier om dat te bereiken? Drie keer winnen. De derby tegen FC Twente is de eerste mogelijkheid om de afstand tot de gevarenzone verder te verruimen."

In Almelo wordt altijd reikhalzend uitgekeken naar de Twentse derby. "Natuurlijk is de ontmoeting in een uitverkochte Veste een speciale wedstrijd. Sinds de twee Twentse profclubs elkaar tegenkomen op het hoogste niveau, is de onderlinge strijd niet te vergelijken met de andere duels in de eredivisie. Niet op het veld, maar vooral niet onder de supportersschare van de ploegen", aldus Blijlevens.

Eerder dit seizoen werd het 2-2. "Sindsdien is er veel veranderd. FC Twente is opgeklommen naar de derde plaats. Heracles staat veertiende en wil hoe dan ook de play-offs om degradatie naar de eerste divisie vermijden. Hoe eerder de formatie van trainer Erwin van de Looi zich definitief heeft veiliggespeeld, des te beter."

Lees meer:
0 reacties