"Het DNA van FC Twente is het DNA wat Kees Rijvers gegeven heeft"

Eerder deze week overleed Kees Rijvers op 97-jarige leeftijd. De oud-international was bij FC Twente jarenlang werkzaam als trainer en later ook als technisch directeur. Clubwatcher Tijmen van Wissing is vol lof over de sportieve grondlegger van het succes bij de Enschedese club.

"Ik was erbij in de lounge toen hij in 2019 werd benoemd tot erelid van FC Twente", begint Van Wissing bij De Oosttribune. "Hoe voormalig FC Twente-speler Eddy Achterberg toen over hem sprak... Die ziet hem echt als papa. Ik zit dus ook een beetje met mijn gedachten bij Eddy. Die had een heel mooi gevoel bij hem. Kees was een ontzettend aardige man."

Presentator Bert van Losser haakt in: "Het DNA van FC Twente is het DNA wat Kees Rijvers aan FC Twente gegeven heeft." Jan van Staa reageert: "Dat denk ik ook, dat zie je door de hele club. Ook de manier van spelen."

"Dat DNA zie je nog steeds. Ik denk dat hij de grondlegger is van het systeem en de uitvoering." FC Twente neemt het dit weekend in eigen huis op tegen Sparta. Van Wissing: "Zaterdag moet er weer een eerbetoon zijn, na Jan Sørensen nu voor Kees Rijvers." Van Staa sluit af: "Dat lijkt me ook meer dan terecht."

Lees meer:
0 reacties