"Het is de vraag of FC Twente dat genoeg heeft op het middenveld"

Michel Vlap in duel met Carel Eiting op de eerste training van FC Twente
Michel Vlap in duel met Carel Eiting op de eerste training van FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente wist zich tot nu toe met twee spelers te versterken: Sayf Ltaief en Bas Kuipers. Deze transfers werden al vroeg in de periode afgerond, en in de maand juni werd er geen enkele speler aangetrokken of verkocht. Voor technisch directeur Arnold Bruggink liggen de prioriteiten momenteel op de spits- en linksbuitenpositie. Clubwatcher Leon ten Voorde weet dat FC Twente mogelijk ook op zoek is naar een fysiek sterke middenvelder.

"Ik heb het daar met Bruggink aan het einde van vorig seizoen al over gehad. Hij vindt ook wel dat ze een vrij kleine ploeg hebben op het middenveld", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Je gaat sowieso tien internationale wedstrijden spelen. Kracht en dynamiek spelen daar een hele grote rol. Het is de vraag of FC Twente dat genoeg heeft op het middenveld."

Ten Voorde sprak ook met trainer Joseph Oosting over de invulling van het middenveld van FC Twente. "Ik vroeg hem ook of hij er niet een middenvelder bij moet hebben, een grote en fysiek sterke middenvelder die iets toevoegt dat deze selectie nog niet heeft. Dan begrijp ik FC Twente ook wel dat dat een lastige afweging is." 

"Stel, Michal Sadílek is in september terug, toch sneller dan je verwacht. Dan heb je opeens een middenvelder over. Er moet eigenlijk iets meer duidelijkheid komen over de blessure van Sadílek. Stel, hij is er maanden uit, dan zou je misschien aan het huren van een middenvelder kunnen denken, ik noem maar wat", aldus Leon ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties