"Het is nog niet de oude Boadu van AZ, dat is wel heel duidelijk"

Maarten van Wesenbeeck, de manager van de FC Twente/Hercales Academie, is groot fan van Myron Boadu. René Wagelaar vindt echter niet dat de spits al zijn oude niveau van uit zijn tijd bij AZ aantikt.

"Ik vind het goed dat hij de tijd krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Ik hoor hem iets zeggen dat ik herken. In een interview zei hij dat hij zich thuisvoelt en dat zie je ook wel op het trainingscomplex", zegt van Wesenbeeck bij Voetbaltijd.

Hij vindt ook dat FC Twente goed werkt levert met de spits. "Zo'n speler wil vanaf de eerste wedstrijd natuurlijk in de basis beginnen, maar ik denk dat ze dat heel goed gemaneged hebben. Het is geweldig dat je zo'n speler terug naar Nederland kunt halen."

Wagelaar snapt vooral weinig van zijn gebrek aan fitheid. "Hoe kan het dat zo'n speler uit zo'n competitie die elke dag heeft getraind geen negentig minuten kan spelen? Dat vind ik zo verrassend. Hoe kan dat nou? Je komt toch midden uit de competitie? Tegen Heracles had hij weer last van zijn hamstring."

Een aantal jaar geleden schitterde Boadu in zijn fitheid. "Bij AZ was hij zo fit, dat is niet normaal. Wat er in twee jaar kan gebeuren, hoe lang het duurt voordat je weer langer dan een uur kan spelen. Dat vind ik apart." Wagelaar is dan ook kritisch. "Het is nog niet de oude Boadu van AZ. Dat is wel heel duidelijk. Zeker niet, nog geen 50%. Bij AZ was hij echt heel goed. Toen dacht ik ook: potverdorie, waarom maak je deze stap naar AS Monaco? Maar dat is weer een heel andere zaak."

Lees meer:
0 reacties