Het San Siro (Giuseppe Meazza) Stadion

Het San Siro (Giuseppe Meazza) Stadion
Het San Siro (Giuseppe Meazza) Stadion Foto: © Whitepress

Het legendarische San Siro stadion, ook wel bekend als het Stadio Giuseppe Meazza. Dit stadion, dat in 1926 zijn deuren opende, is de thuisbasis van de Italiaanse voetbalclubs AC Milan en Internazionale. Ontdek de rijke geschiedenis, de gepassioneerde supporterscultuur en de unieke architectuur van het San Siro stadion - een onmisbare ervaring voor elke voetballiefhebber!

Geschiedenis

Het San Siro stadion, officieel bekend als het Stadio Giuseppe Meazza, is het thuisstadion van de Italiaanse voetbalclubs AC Milan en Internazionale. Het stadion werd geopend in 1926. De eerste wedstrijd die werd gespeeld in het San Siro was dan ook tussen AC Milan en Internazionale en heeft sindsdien een rijke geschiedenis als een van de meest iconische voetbaltempels in Europa. Met een capaciteit van 80.018 toeschouwers is het San Siro het grootste stadion in Italië en een van de grootste in Europa.

Het stadion is ontworpen door de architect Ulisse Stacchini en werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht van AC Milan. In de loop der jaren heeft het San Siro verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan om te voldoen aan de groeiende vraag en de modernisering van het stadion. Zo werd in 1939 de tweede ring toegevoegd, waardoor de capaciteit aanzienlijk toenam. In 1989 werd op het San Siro een 3e ring toegevoegd, dit werd gedaan voor het WK voetbal van 1990 in Italië.

Curva Sud en Curva Nord

De Curva Sud en Curva Nord zijn de twee fanatieke supporters tribunes van respectievelijk AC Milan en Internazionale. Deze tribunes staan bekend om hun intense sfeer, passie en rivaliteit tijdens de Derby della Madonnina, de legendarische stadsderby tussen de twee clubs. De supporters op deze tribunes zijn verantwoordelijk voor de iconische choreografieën en gezangen die het San Siro zo uniek maken.

De Curva Sud en Curva Nord zijn de epicentra van de supporterscultuur in het San Siro. Hier vinden de meest fanatieke fans hun plek, die met hun gezangen, vlaggen en spandoeken de sfeer in het stadion bepalen. De rivaliteit tussen de twee supportersgroepen is legendarisch en draagt bij aan de unieke beleving van een wedstrijd in het San Siro. 

Naam

Het stadion werd oorspronkelijk gebouwd onder de naam Stadio San Siro, vernoemd naar de wijk waarin het stadion zich bevindt. In 2007 werd het stadion hernoemd naar Stadio Giuseppe Meazza, ter ere van de voormalige speler en trainer van beide Milanese clubs. Desondanks wordt het stadion in de volksmond nog steeds het San Siro genoemd, een naam die diep geworteld is in de Italiaanse voetbalcultuur.

Giuseppe Meazza was een legendarische speler die voor zowel AC Milan als Internazionale speelde in de jaren '30 en '40. Hij wordt beschouwd als een van de beste Italiaanse voetballers aller tijden en is een icoon voor beide clubs. De naamsverandering in 2007 was een eerbetoon aan deze voetballegende, maar de naam San Siro blijft dominant in het taalgebruik.

Rondleiding

Het is ook mogelijk om zelf een kijkje in het stadion te nemen door een rondleiding. Hier zijn de belangrijkste opties en prijzen voor een rondleiding door het San Siro stadion in Milaan, die je kunt opnemen in je blog:

Rondleiding met toegang tot het museum

  • Prijs: ongeveer €30 per persoon, jongeren onder 15 en ouderen boven de 65  betalen €23,46
  • Duur: ongeveer 1 uur
  • Tijdens de rondleiding bezoek je de kleedkamers, het veld, de tribunes en het San Siro museum
  • Het museum bevat memorabilia, trofeeën, oude shirts en foto's van AC Milan en Internazionale

Boek vooraf online

  • Het wordt aangeraden om de rondleiding vooraf online te boeken om lange wachtrijen bij de kassa te vermijden
  • Je kunt tickets boeken via aanbieders als Hellotickets, Tiqets en GetYourGuide maar ook bij de site van het San Siro.

Kortom, voor ongeveer €30 kun je deelnemen aan een georganiseerde rondleiding van 1 uur door het San Siro stadion, inclusief toegang tot het museum. Een zelfgeleide rondleiding is ook mogelijk, maar de prijs wordt niet specifiek vermeld. Het is aan te raden om vooraf online te boeken.

Toekomst & tickets

Hoewel AC Milan en Internazionale beide plannen hebben om op termijn een nieuw stadion te bouwen, kan het San Siro nog steeds bezocht worden voordat het zijn deuren sluit en beide clubs apart van elkaar gaan spelen. Een keer naar een wedstrijd van AC Milan of Internazionale gaan? Dat is zeker een aanrader om AC Milan tickets & Internazionale tickets te kopen kun je terecht bij voetbaltrips.com, al 10 jaar een betrouwbare partner om je tickets te scoren! Wil je liever hospitality tickets? Dan is dat ook mogelijk: bij trustedseats.com kun jij hospitality tickets kopen voor een wedstrijd van AC Milan of Internazionale. Een bezoek aan dit iconische stadion is een must voor elke voetballiefhebber die Milaan bezoekt.

Het San Siro staat bekend als een van de meest sfeervolle en legendarische voetbalstadions ter wereld. Met zijn rijke geschiedenis, fanatieke supporters van AC Milan en Internazionale en unieke architectuur is het een must-see voor elke voetbalfan die Milaan bezoekt. Hoewel de toekomst van het stadion onzeker is, zal het San Siro altijd een belangrijke plek innemen in het hart van de Italiaanse voetbalcultuur.

Lees meer:
0 reacties