"Het voetbal van FC Twente was dit seizoen minder spectaculair"

FC Twente-spelers vieren feest voor het uitvak in Zwolle
FC Twente-spelers vieren feest voor het uitvak in Zwolle Foto: © Pro Shots

FC Twente won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en daardoor sloten de Tukkers het seizoen af op een knappe derde plek. Verslaggever Leon ten Voorde constateert echter wel dat de club uit Enschede er niet echt in geslaagd is om een geschikte opvolger voor Virgil Misidjan te vinden. 

"Het voetbal van FC Twente was dit seizoen minder spectaculair dan vorig seizoen, al blijkt dat nog niet eens uit het aantal doelpunten", schrijft hij op de website van Tubantia. "Vorig seizoen maakte FC Twente 66 goals, nu staat de teller op zeventig. In deze ploeg miste je alleen een speler die makkelijk een tegenstander uitspeelt en met een individuele actie iets kan forceren", aldus Ten Voorde. 

"De avonturiers die er waren, gaven te vaak niet thuis en de vleugelverdedigers Joshua Brenet en Gijs Smal, die heel bepalend waren voor de speelwijze, lagen er lange tijd uit door blessures", blikt hij terug. "Oosting koos mede daardoor logischerwijs voor betrouwbaarheid. Die stabiliteit is een van de pijlers van dit seizoen gebleken", besluit Ten Voorde, die zag dat spelers Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn dit seizoen de grote uitblinkers waren in aanvallend opzicht. 

Lees meer:
0 reacties