"Het waren hele domme overtredingen van Regeer en Salah-Eddine"

Tijmen van Wissing vindt het niet vreemd dat Daan Rots van een schande sprak na de nederlaag van FC Twente tegen Ajax. FC Twente ging met 2-1 onderuit in de Johan Cruijff Arena

"Ik vond dat Daan Rots het goed verwoordde na afloop. Het gevoel dat er een stel provincialen in de hoofdstad waren bekroop me wel een beetje", opent Van Wissing bij De Oosttribune. "FC Twente had eerst een soort afwachtende houding. Toen kregen ze grip en maakten een geweldige treffer, maar wat er daarna gebeurde..."

Jan van Staa snapt niet dat FC Twente zo behoudend speelde in de tweede helft. "Ze spelen in een keer 4-3-3. Maar als je nou nadenkt: Ajax staat thuis met rust 0-1 achter. Je weet dat er wat gaat veranderen. Ze gaan fysiek spelen. Dan komt die storm even. In de eerste fase moet je dat opvangen, maar FC Twente ging alleen maar tegenhouden."

Youri Regeer en Anass Salah-Eddine kwamen niet goed uit de vorm in de tweede helft na domme overtredingen. "Regeer en Salah-Eddine maken beginnersfouten." Van Wissing: "Het waren hele domme overtredingen, maar het was terecht dat FC Twente werd afgestraft. Dat was de loon van de angst. Die hele houding van FC Twente, je moet gewoon het lef hebben een-op-een. Je ziet de twijfel toeslaan en dat is onbegrijpelijk. Als je Ajax pijn had willen doen wat dit het moment."

Lees meer:
0 reacties