Heubach: "Hij moet meer met voetbal bezig zijn dan andere dingen"

Michel Vlap dacht tegen Fortuna Sittard eindelijk weer eens gescoord te hebben. Zijn laatste goal dateert van eind september. Zijn goal tegen de Limburgers werd echter afgedaan als eigen goal.

Daardoor staat hij op slechts twee goals. "Je weet gewoon dat Vlap een hele goede speler is. Hij begon het seizoen goed en daarna kwam een periode waarbij het wat minder ging. En dan krijg je wat kritiek", aldus Jeroen Heubach aan tafel bij VoetbalTijd.

"Maar Vlap moet wat meer met voetbal bezig zijn dan met andere dingen", vervolgt Heubach streng. Vlap sprak bijvoorbeeld in de media uit te vinden dat hij in de basis 'hoort te staan' bij FC Twente. "Als het voetbal niet goed gaat, je krijgt zoveel kritiek en dan ga je wel die andere dingen doen... Zorg dan eerst dat het voetbal goed gaat. Als je dan die andere dingen doet, hebben ze daar ook geen commentaar op. Maar Vlap voetbalt goed mee."

Analist René Wagelaar is niet onder de indruk van Vlap. "FC Twente moet zorgen dat ze een goede linksbuiten krijgen en dan moet Vlap ergens op het middenveld zijn plekje zien te veroveren. Hij is absoluut geen linksbuiten en hij kan er niets aan doen dat hij linksbuiten is komen te staan. Dat is niet zijn plek. Maar wat moet je dan? Vlap heeft niet het scorende vermogen van Steijn die er al dertien in heeft liggen. Dat is wel duidelijk."

Lees meer:
0 reacties