"Hij kwam naar Enschede, maar zijn komst was niet goed geregeld"

In 1959 werd het nummer 'You'll Never Walk Alone' voor het eerst gedraaid in het stadion van FC Twente. Het nummer werd door Louis Armstrond gespeeld in het Diekmanstadion.

"Ik wist dit helemaal niet. Toen zag ik de polygoonbeelden met Louis Armstrong die instrumentaal You’ll Never Walk Alone speelt", vertelt Enschedeër, historicus en FC Twente-fan Willy Berends in de uitzending van 1Twente Enschede. Berends wilde de zangers van het lied naar Enschede halen voor het afscheid van het Diekmanstadion in 1998. 

"We wilden Gerry and the Pacemakers uitnodigen om te spelen", gaat hij verder. "We dachten: 'ze zijn vast oud, dus hoe duur kunnen ze nou zijn?' Maar dat viel vies tegen. De band toerde ook nog door Australië. Dus dat hadden we nooit voor elkaar gekregen. We besloten om de stadionspeaker van Liverpool uit te nodigen. 

"Hij kwam naar Enschede, maar omdat zijn komst niet goed was geregeld, wisten we ook niet goed wat te verwachten. Hij kwam hier in Enschede en had een vaantje van Liverpool mee en daarnaast ook de originele single van You’ll Never Walk Alone."

Lees meer:
0 reacties