Hilgers wijst op twee clubiconen: "Er wordt veel over gesproken"

Mees Hilgers
Mees Hilgers Foto: © Orange Pictures

FC Twente neemt het in de derde voorronde van de Conference League op tegen FK Cukaricki en Mees Hilgers (21) beseft welke belangen er op het spel staan. De talentvolle centrumverdediger kijkt uit naar de dubbele ontmoeting.

"Ik heb zelf nooit een Europese wedstrijd van FC Twente in het stadion meegemaakt, maar op tv volgde ik het wel allemaal”, vertelt hij op de website van de Telegraaf. "Ik ben heel blij dat we FC Twente weer de status hebben kunnen geven die bij de club past. Er is de afgelopen jaren heel veel gebeurd bij de club, tot de degradatie aan toe. Maar FC Twente is weer helemaal terug", constateert Hilgers.

"Europees voetbal hoort bij een club met zo’n achterban en geschiedenis. Het is heel bijzonder om dit nu te kunnen meemaken", vervolgt hij enthousiast. "Het is extra mooi dat we dit als groep vorig seizoen hebben afgedwongen en dat we dit nu ook als groep mee gaan maken, omdat het elftal deze zomer vrijwel geheel intact is gebleven", aldus Hilgers, die al veel mooie verhalen heeft gehoord bij de Tukkers.

"Het leeft enorm. Er wordt veel over gesproken in de groep. Sander Boschker en Wout Brama hebben ook wel dingen verteld over het verleden. Over die wedstrijd bij min vijftien, waarbij iedereen met mutsen en sjaals was ingepakt", blikt hij terug. "In Europese wedstrijden kun je met heel onverwachte dingen geconfronteerd worden", beseft Hilgers, die morgen een 'echte knokwedstrijd' verwacht. "Het is een fysiek sterke ploeg, die hard werkt en veel strijd in de wedstrijd legt. We moeten niet denken dat we even heen en weer vliegen om een wedstrijd te winnen. Het gaat een lastige avond worden”, waarschuwt hij.

Sem Steijn viert met het uitvak

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt donderdagavond de return tegen FK Cukaricki. Winnen de Tukkers net als in Servië? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand