Hoe creëer je thuis een voetbalveld?

Voetbalveld
Voetbalveld Foto: © Pexels

Creëer een unieke voetbalervaring thuis. Is spelen op een gietvloer in je huis een goed idee? Ontdek tips voor een perfect speelveld.

Als je van voetbal houdt, weet je hoe belangrijk het is om je vaardigheden te oefenen of gewoon te genieten van het spel met je familie en vrienden. Of je nu een student-atleet, een professional of gewoon een liefhebber bent, een voetbalveld om op te spelen om je vaardigheden te verbeteren is niet alleen een wens, het is een noodzaak! Spelen op een gietvloer in je huis is natuurlijk niet echt prettig, maar wat als je het gemak had om gewoon naar je achtertuin te lopen en het spel te spelen waar je van houdt? Het is niet zo vergezocht als je misschien denkt! Hier is hoe je je eigen voetbalveldervaring thuis kunt creëren.

Hoeveel kost een voetbalveld in de achtertuin?

Het bouwen van je eigen voetbalveld hoeft net als betonlook vloeren geen volledige spaarrekening te kosten. Het kan je zelfs een paar honderd euro tot een paar duizend euro kosten, afhankelijk van waar je mee begint en hoe uitgebreid je het wilt hebben. Nadat je je veld hebt gemarkeerd, heb je alleen nog een voetbal en een doel nodig! Maar afhankelijk van je budget en hoe uitgebreid je je thuisvoetbalveld wilt hebben, kun je een hek, verlichting, etc. toevoegen om je ervaring compleet te maken. Sommige dingen kun je zelf doen, maar het uitbesteden ervan kan noodzakelijk zijn als het gaat om bedrading, omheiningen, enz. Het is een goed idee om de prijs van je arbeid en materialen te bepalen voordat je met je project begint, om onnodige verrassingen en vertragingen te voorkomen.  

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een voetbalveld in je achtertuin?

Het ruimtebeslag voor een voetbalveld in je achtertuin hangt sterk af van het type veld dat je wilt aanleggen. Een officieel voetbalveld voor wedstrijden volgens FIFA-regels varieert in grootte:

● Lengte: 90 tot 120 meter

● Breedte: 45 tot 90 meter

Een halve versie van een standaard voetbalveld, geschikt voor informele spelletjes, kan ongeveer 45-60 meter lang en 30-45 meter breed zijn. Dit vereist een oppervlakte van ongeveer 1.350 tot 2.700 vierkante meter. Voor een klein voetbalveldje voor kinderen (bijvoorbeeld een 3-tegen-3 veld) kun je een ruimte gebruiken van ongeveer 10 tot 20 meter lang en 5 tot 10 meter breed. We raden je aan om het voetbalveld te laten leggen, net als bij een gietvloer van G-vloeren.

Waarop kun je spelen?

Natuurlijk gras (vooral als het al is aangelegd, zoals in je achtertuin!) is de goedkoopste optie. Maar zoals je weet, kan voetbal een tol eisen van gras, dus zorg ervoor dat je het aanvult of verbetert met robuustere grassoorten zoals Kentucky bluegrass, Bermuda of Engels raaigras. Je wilt er ook zeker van zijn dat de helling van je tuin niet meer dan 1-2% is en dat het een goede mix van zon en schaduw krijgt om de optimale groei en het herstel van je gazon te bevorderen. Je moet ook op de hoogte zijn van eventuele drainageproblemen, anders kun je op een drassig veld spelen (en je gras nog meer kapotmaken). Kunstgras is de duurste optie, maar is all-weather en all-season duurzaam en vereist geen onderhoud of water! Hoewel je zelf kunstgras kunt installeren, is dit misschien een gebied dat je aan professionals wilt overlaten voor de beste resultaten op de lange termijn en gameplay.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
17/09
FC Twente
20:00
SC Heerenveen
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
zo
29/09
FC Twente
14:30
NAC Breda
zo
6/10
Feyenoord
14:30
FC Twente
za
19/10
RKC Waalwijk
20:00
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Sparta Rotterdam 5 0 6
10 Go Ahead Eagles 5 -4 6
11 NAC Breda 5 -6 6
12 FC Twente 4 0 5
13 PEC Zwolle 5 -3 4
14 SC Heerenveen 4 -5 4
15 Ajax 2 0 3
Bekijk de hele stand